Arama
Arama Sonuçları
15 yıllık muhtar ‘artık yeter’ dedi
Kastamonu merkez İsmailbey Mahallesi’nde 15 yıl muhtarlık görevi yapan Yücel Dibek, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar aday olmadığını açıkladı.
Galip Vidinlioğlu’nun Kastamonu’ya kazandırdıkları!
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen ve bin 600 gündür Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Galip Vidinlioğlu, görev süresi boyunca şehrin en çok konuşulan isimlerinden oldu.
Anadolu'nun en eski gazetesi 100. yılını kutluyor
6 Eylül 1924 yılında kurulan Bartın Gazetesi, 100. yılını kutluyor.
TÜGVA Kastamonu’dan Taş Baskı ve El Sanatları sergisi
Türkiye Gençlik Vakfı Kastamonu İl Temsilciliği tarafından Kastamall AVM’de Taş Baskı ve El Sanatları Sergisi açıldı.
Kastamonu’da astronomi eğitimi
Ay ışığında su dolu havuzda gök cisimleri düşürülerek astronomi ve matematik eğitiminin verildiği İsmail Bey Külliyesi, 15. yüzyıl kompleksi olup M.451 yılında Candaroğlu Hükümdarı İsmail Bey tarafından; cami, türbe, han, medrese, imaret ile külliye olarak inşa edildi. Külliye günümüzde el sanatları çarşısı olarak kullanılıyor.
Hobisini mesleğe dönüştürdü
Nabiye Yazımcı, 10 yıl önce ailesine destek olmak amacıyla hobisini mesleği haline getirdi. Yazımcı'nın çeşitli desenler işlediği kumaşlar müşterilerinden büyük ilgi görüyor.
Hobi olarak başladı, ekmek kapısı oldu
Kastamonu’da 8 yıl önce aldığı eğitim sonrasında hobi olarak taş baskı sanatıyla ürünler üretmeye başlayan taş baskı ustası kadın, kurduğu atölyede taleplere yetişemez hale geldi.
Başkan’dan ‘altyapı’ vurgusu
>>>Belediye Başkanı Vidinlioğlu; “Alt yapı ve mazgal çalışmalarımızda epey yol aldık. Belediyecilik hizmetlerinde en sıkıntılı kısım alt yapıdır. 50 bin nüfuslu alt yapı ile şu anda 130 bin nüfuslu alt yapımız aynı
Depremzedeler için, kurslar düzenleniyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kastamonu’ya gelen depremzede kadınlar, deprem bölgesindeki çocuklar için örgü örüyor. Kadınlar, 1700’lü yıllardan günümüze kadar gelen coğrafi işaretli taş baskı da yaparak depremi unutmaya çalışıyor.
Şimdi siparişlere yetişemiyor
Kastamonu’da 8 yıl önce aldığı eğitim sonrasında hobi olarak taş baskı sanatıyla ürünler üretmeye başlayan taş baskı ustası kadın, kurduğu atölyede taleplere yetişemez hale geldi.
Türkiye’nin ilk Kadın Marangozhanesi ihracata başladı
Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun talimatıyla kurulan Türkiye’nin İlk Kadın Marangozhanesi 6 Ülke 80 vilayete taşbaskı kalıbı satışını gerçekleştirdi.
“El Sanatları Merkezi’ni desteklemek boynumuzun borcu”
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayın Daire Başkanı Kayhan İnan, Kastamonu El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
Akdene Göce Çorbası Tescillendi
Araç ilçesinin Akdene Göce Çorbası’na tescil belgesi verildi. Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürün sayısı 27’ye yükseldi.
Hedef, Bilim Turizmi
Kastamonu Merkez Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri tarafından hazırlanan ve Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğünün yazdığı TÜBITAK 4007 Kastamonu Bilim Şenliği projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Kâmil Doğanay; “Amacımız Kastamonu’yu bilim merkezi haline getirmek. Kastamonu’da bilim turizmi yapmak” dedi.
Kastamonu Sanat, İstanbul'da
Japon Hükümeti ,UNDP ,Ticaret Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ,Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütülen İşten Hayata Sosyal Uyum Projesi kapsamında Türkiye'nin bir çok yerinden kadın kooperatifleri ile birlikte İstanbul'da düzenlenen buluşmaya Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi de katılım sağladı.
İstiklal Marşı etkinliğine yoğun ilgi
Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yılı dolayısıyla hafta sonu Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi’nde bir dizi etkinlik düzenledi.
Belediye’den İstiklal Marşı’nın 101’inci yılına özel etkinlik
Kastamonu Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yılı dolayısıyla bugün Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi’nde bir dizi etkinlik düzenleyecek.
“Şehrimizin güzelliklerini tanıtmak boynumuzun borcu”
Ankara Congresium Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 5.Uluslararası TravelExpo Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu yaptığı konuşmada Kastamonu’nun turizmde beklentilerinin yüksek olduğunu ifade ederek “Şehrimizin tüm güzelliklerini tanıtmak ve anlatmak bizlerin boynunun borcudur.” dedi.
“İlerleyen yıllarda çok daha iyi olacak”
Ilgaz Yöresel Market sezon başında Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezi’nde hizmete açılmıştı. Kastamonu’nun özellikle coğrafi işaretli ürünlerinin satıldığı Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezi’nde hizmet veren Ilgaz Yöresel Market, Kış Festivali’ne gelen ziyaretçilerin, uğrak mekânlarından biri oldu.
Mudanya'da yaşayan Kastamonulular bir araya geldi
Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Tiftik, Bursa'nın Mudanya ilçesini ziyaret etti.
İnegöl’de Kastamonu rüzgarı
Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Tiftik İnegöl’ü ziyaret etti.
Sarı Konak Kadın Kooperatifi 3 yaşında
Sarı Konak Kadın Kooperatifi’nin kuruluşunun 3’ncü yıl dönümü dolayısıyla Sarı Konak Kadın Kooperatifi’nde program düzenlendi.
Taş baskı sanatı gün yüzüne çıkarıldı
Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde 1900’lü yılların başında yaşayan Nefise Akpınar'ın 12 yıl boyunca cephede savaşan eşine duyduğu özlemi anlattığı taş baskı sanatı, gün yüzüne çıkartıldı. 120 yıl öncesine ait bulunan taş baskı kalıplarıyla yeniden yapılan baskılar, sergiyi gezenleri duygulandırdı.
‘Kastamonu mührünü tüm Türkiye’ye vuracağız’
Kastamonu Halk Eğitim Merkezi’nde (HEM) Ekim ayı itibariyle kurs kayıtları başladı
Türkiye’nin ilk Kadın Marangozhanesi’ne yoğun ilgi
Dünya ülkelerinin geleneksel ve çağdaş el sanatları tanıtımının yapıldığı, üreticilere yeni pazar kanalları kazandıran tüketicilere ise doğru ve kaliteli hediyelik eşya sunmayı amaçlayan Uluslararası Craft İstanbul 2. El Santaları Fuarı dün İstanbul Yeni Kapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde kapılarını açtı
Başkan ödüle doymuyor
Uluslararası Altın Kentler Derneği’nin İstanbul Pendik The Green Park Convention Center’da düzenlemiş olduğu Golden City Awards 2021 Ödül Töreni, Afet ve Acil Durum Yönetim Zirvesi paneline Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’da katıldı